Olet tässä

Vuodeosastot

Peruspalvelukuntayhtymä Selänteessä on kaksi vuodeosastoa. Osastoilla hoidetaan akuutisti sairastuneita ja kuntoutusta tarvitsevia potilaita. Tarjoamme laadukasta ja asiakaslähtöistä hoitoa sekä kuntoutusta alueen asukkaille. Hoitohenkilökunnalla on ammattitaitoa toteuttaa inhimillistä saattohoitoa huomioiden potilaan ja hänen läheistensä tarpeet. Terveysalan opiskelijoiden ohjaus kuuluu osastojen toimintaan.

Hoitoon tultaessa olisi toivottavaa, että potilaalla olisi mukana omat astmalääkkeet, silmätipat ja insuliinit.

Vuodeosastohoidosta potilaat maksavat akuuttihoidossa lainsäätäjän kulloinkin määräämän hoitopäivämaksun. Molempien osastojen laskutuksesta vastaa palvelusihteeri Marja-Liisa Tikkanen 044-4457773.

Soittoaika osastoille hoitajien numeroon kello 12-19.
Tiedustelut potilaan voinnista toivotaan keskitettävän yhdelle omaiselle.

Selänteen ohjeistus vierailuista

Haluamme muistuttaa vierailuohjeista. Jos sinulla on vähäisiäkään hengitystieinfektion oireita tai epäilyä koronavirusaltistuksesta, älä vieraile vuodeosastolla, arviointiyksikössä tai tehostetussa palveluasumisessa.

Koronavirus tarttuu pääasiassa pisaratartuntana, ihmisestä toiseen lähikontaktissa. Tartunnan saanut voi levittää virusta jopa parin vuorokauden ajan ennen oireiden alkamista. Siksi lähikontaktien välttäminen ja supistaminen mahdollisimman vähäisiksi ovat tartunnan torjuntakeinoja, jolle ei ole yhtä tehokkaita vaihtoehtoja. Tavoitteena on jokaisen yksittäisen asiakkaan suojaaminen tartunnalta ja myös asiakasturvallisuuden varmistaminen yleisesti.

Koronavirustartunta voi olla myös oireeton, mutta aiheuttaa riskiryhmään kuuluvalle iäkkäälle ihmiselle vakavan taudin. Mahdollisen oireettoman tartunnan leviämisen ehkäisemiseksi noudata tarkasti henkilökunnan ohjeita, käytä koko vierailun ajan kasvomaskia ja huolehdi hyvästä käsihygieniasta.

Ohjeet turvalliseen vierailuun:

  • Vierailuista ei tarvitse etukäteen sopia eikä 15 minuutin aika rajaa enää ole.
  • Vierailijoilta edellytetään, että he ovat terveitä, käyttävät maskia ja käsidesiä noudattavat muutenkin hyvää hygieniaa. 
  • Vierailijoita saa olla kerrallaan korkeintaan kaksi.
  • Vierailut toteutetaan pääsääntöisesti omassa huoneessa ja turhaa liikkumista yleisissä tiloissa vältetään. 
  • Henkilökunta ohjeistaa läheistä soittamaan tarvittaessa apua puhelimella tai asukkaan hälytysrannekkeella.
  • Läheinen voi käyttää asukasta ulkoilemassa.
  • Vierailulle saa tulla vain terveenä. Mikäli olet ollut ulkomailla, ethän tule vierailemaan kahteen viikkoon.

Mikäli hoidossa oleva asukas lähtee yksikön ulkopuolelle, riski tartunnan saamiselle luonnollisesti kasvaa. Tilanteessa on tärkeä huomioida, ettei hänen mahdollinen tartuntansa koske pelkästään häntä, vaan yksikköön palatessa kaikkia yksikön asukkaita ja henkilökuntaa.

  • Tämän vuoksi yksikön ulkopuolella tehtävissä vierailuissa on ehdottoman tärkeää, että asiakkaan tapaamat läheiset ovat terveitä ja vierailuilla noudatetaan tarkkaa käsihygieniaa ja käytetään tarvittaessa hengityssuojaimia.
  • Asiakkaan käytyä yksikön ulkopuolella vierailemassa, noudatamme yksikössä tehostettua hygieniaa ja pyrimme välttämään asiakkaan kontakteja toisiin asukkaisiin viikon ajan vierailun jälkeen.

Taksinkuljettajia ja potilaiden tuojia pyydetään soittamaan ensin hoitohenkilökunnalle ja odottamaan oven ulkopuolella. Henkilökunta tulee avaamaan oven.

Yhteystiedot:

Vastuuyksikköpäällikkö 
Raija Karhu
Oulun Eteläinen ja Rannikko
Pyhäjärven ja Haapajärven akuuttiosastot, Haapajärven dialyysiyksikkö
044 445 7775

Haapajärven vuodeosasto
Männistönkatu 6
86800 HAAPAJÄRVI

Vierailuaika kello 12-18,
muusta ajankohdasta on sovittava hoitohenkilökunnan kanssa

Potilastiedustelut:
Kanslia/ hoitajat 044-445 6330

Kuntoutusasioissa jätä soittopyyntö fysioterapeuteille osaston henkilöstön kautta.

Fax 08-817 7929
 

Pyhäjärven vuodeosasto
Toipilaspolku 1
86800 PYHÄSALMI

Vierailuaika kello 12-18,
muusta ajankohdasta on sovittava hoitohenkilökunnan kanssa

Potilastiedustelut:
Kanslia / hoitajat 044-445 7774

Kuntoutusasioissa jätä soittopyyntö fysioterapeuteille osaston henkilöstön kautta.

Fax 08-769 7300