Olet tässä

Päivystys

Päivystys arkisin klo 8 - 16

Selänteessä on käytössä yhteinen päivystysnumero 044 770 0701

Hoidontarpeenarvionti tehdään arkisin omassa terveyskeskuksessa. Vastaanotolla toimii päivystysvastaanotto ja kiireetön vastaanotto. Päivystysvastaanotolla toimii ajanvarauksella sekä päivystävän lääkärin että päivystävän hoitajan vastaanotto. Reisjärvellä lääkäri ei ole paikalla joka päivä.

Päivystyspisteissämme on käytössä TeleQ-takaisinsoittojärjestelmä. Kun soitatte, jonotuksen sijaan toivomme teidän valitsevan takaisinsoiton, jolloin päivystyksestämme soitetaan teille takaisin sovittuna aikana.

Puhelimessa annettu päivystyksen ajanvarausaika on viitteellinen, potilaiden hoito perustuu kiireellisyysluokitteluun, jonka suorittaa terveydenhuollon ammattihenkilö.

TeleQ takaisinsoitto palvelu laajenee videopuheluksi

Tavallinen puhelu on mahdollista muuttaa videopuheluksi, jolloin kommunikaatio kaikkien osapuolten osalta tehostuu ja asiakas voi sen sijaan näyttää vaivan kuin yrittää kuvailla sitä. Monesti hoidontarpeenarvioinnin yhteydessä asiakkaan näkeminen on ensisijaisen tärkeää, koska on helpompi selvittää, mitä ongelma koskee tai määrittää asian kiireellisyys. Hoitoon ohjaaminen ja sen aloittaminen on nopeampaa ja samalla voidaan vähentää turhien käyntiä määrää.

Videopuheluun on mahdollista liittyä älypuhelimella tai kannettavalla tietokoneella/pöytäkoneella, jossa on kamera ja mikrofoni. Puhelimeen asiakkaalle lähetetään tekstiviesti linkki, jonka kautta liitytään videopuheluun tai koneella liittyessä sähköpostiosoitteeseen. Ohjeet asiakkaalle.

Asiakkaat voivat halutessaan ladata TeleQ Video Care ohjelman valmiiksi puhelimeen App Storesta tai play kaupasta. Hae sovellusta nimellä video care. Lataaminen on mahdollista myös TeleQ soiton yhteydessä.

Ilta- ja yöpäivystys klo 16 - 8, sekä viikonloppu- ja arkipyhäpäivystys

Soita päivystysapuun 116117, kun pohdit päivystykseen lähtemistä ja oma terveyskeskuksesi on kiinni.

Voit myös ottaa yhteyttä 116117 päivystysapu chatin kautta.

Ilta-, yö-, viikonloppu- sekä arkipyhäpäivystys toimivat Oulaskankaan sairaalassa , Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa  sekä  Iisalmen sairaalassa.

  • Oman terveyskeskuksen ollessa kiinni kaikkia Selänteen asukkaita neuvotaan päivystysasioissa soittamaan PPSHP:n maksuttomaan päivystysavun numeroon 116117 ympäri vuorokauden.
  • Numerossa arvioidaan kiireellisen hoidon tarve ja ohjataan oikeaan hoitopaikkaan. Numerosta saa myös apua ja itsehoito-ohjeita äkillisiin terveysongelmiin.

Niille, jotka eivät kuule tai pysty tuottamaan puhetta on tarjolla tekstipalvelu. Sen tuottamisesta valtakunnallisesti vastaa HUS Uudenmaan Päivystysapu 116117. Voit myös ottaa yhteyttä 116117 päivystysapu chatin kautta.

Miten toimin jos Päivystysapuun ei saa yhteyttä?

Pohjois-Pohjanmaan raja-alueelta soitetut puhelut voivat joissain tilanteissa ohjautua toisen al​ueen Päivystysapuun. Jos Päivystysavun numero 116117 ei toimi tai yhdistyy toistuvasti toisen alueen Päivystysapuun, saa Pohjois-Pohjanmaan Päivystysapuun yhteyden soittamalla varanumeroon 050 564 3226 (mpm).

Päivystysapu

Soita päivystysapuun 116 117, kun pohdit päivystykseen lähtemistä ja oma terveyskeskuksesi on kiinni. Päivystysapu palvelee iltaisin, öisin, viikonloppuisin ja arkipyhinä. Voit myös ottaa yhteyttä chatin kautta. 

Mahdollisien häiriötilanteiden varalle päivystysavun varanumero on 050 564 3226, joka ohjautuu kaikissa tilanteissa Pohjois-Pohjanmaan Päivystysapuun.

Iisalmen sairaalan oma päivystysnumero palvelee edelleen 017 272 2346.

Yhteystiedot

Haapajärven päivystys
Männistönkatu 6,
85800 Haapajärvi
Fax: 08 764 010

Pyhäjärven päivystys
Toipilaspolku 1,
86800 Pyhäsalmi
Fax: 08 7697 362

Reisjärven päivystys
Savikontie 1,
85900 Reisjärvi
Fax: 08 776 050