Painonhallinta

Lihavuuden ehkäisyn ja hoidon tavoitteena on estää lihavuuden paheneminen, auttaa potilasta painonhallinnassa, ehkäistä ja hoitaa lihavuuden aiheuttamia sairauksia sekä parantaa työ- ja toimintakykyä ja elämänlaatua.

Yksilöohjaus

Yksilöohjauksessa elintapahoidon sisältö suunnitellaan yhteistyössä asiakkaan kanssa. Yksilöohjaus tapahtuu diabetes- tai sydänhoitajan vastaanotolla.

Ryhmäohjaus

Verkkopuntari® on ohjelma painonhallinnan ja elintapamuutoksen tueksi. Verkkopuntari® on verkkopohjainen ryhmävalmennus, joka ei ole aikaan eikä paikkaan sidottua. Ryhmävalmennus sisältää kasvokkain tapahtuvat ryhmätapaamiset sekä mahdollisuuden henkilökohtaiseen ohjaukseen verkossa.

Ryhmä kokoontuu alussa, viiden viikon, 12 viikon sekä vuoden kohdalla aloituksesta. Ohjattu vaihe kestää 12 viikkoa, jolloin on mahdollisuus saada ohjaajalta henkilökohtaista ohjausta verkossa. Tämän jälkeen alkavassa ylläpitovaiheessa on edelleen käytettävissä sekä ryhmän tarjoama tuki, että verkkomateriaali kokonaisen vuoden ajan. Ryhmätapaaminen on vielä valmennuksen päättyessä.

Viikoittain vaihtuvat teemat sisältävät tutkittua tietoa ravitsemuksesta, liikunnasta, stressinhallinnasta ja palautumisesta.

Uudet ryhmät alkavat pääsääntöisesti alkuvuodesta. Ryhmään hakeutuvan painoindeksi (BMI) tulee olla vähintään 30. Aloitusajankohta ilmoitetaan lehdessä sekä Selänteen verkkosivuilla. Ryhmään osallistuminen on maksutonta.

Seuraava Verkkopuntari-ryhmä alkaa 2.9.2021 Haapajärvellä. Voit hakea ryhmään laittamalla sähköpostia 15.8 mennessä verkkopuntariohjaajille Suvi Kopola suvi.kopola [at] selanne.netrel="noopener noreferrer" target="_blank" tai Minna Nieminen minna.nieminen [at] selanne.netrel="noopener noreferrer" target="_blank". Kerro viestissä mm. painonpudotustavoitteistasi ja motivaatiosta elämäntapamuutokseen sekä nykyinen paino ja pituus.

Reisjärvellä ja Pyhäjärvellä alkavista ryhmistä voi kysyä lisätietoja oman paikkakuntasi diabetes- ja sydänhoitajilta.

Linkit:

Verkkopuntari- ohjelmaan voit käydä tutustumassa osoitteessa: 

Verkkopuntari
 

Terveyskylä/painonhallinta

Syö hyvää

UKK-Instituutti

Käypähoito

Ruokavirasto

 

Yhteydenotot:

Haapajärvi

Suvi Kopola ja Minna Nieminen
Puh. 044-4456 387

Pyhäjärvi
Helinä Kananen
Puh. 044-4457 801

Reisjärvi
Anne Kielenniva
Puh. 040-3008 307

Sähköpostit:
etunimi.sukunimi [at] selanne.net