Muisti

Muistihoitajan vastaanotto toimii ajanvarauksella Selänteen kaikissa kunnissa omassa terveyskeskuksessa/sairaalassa. Muistihoitaja on sairaanhoitaja jolla on muistihoitajan erityispätevyys. Vastaanotolla kartoitetaan mm. muistihäiriöiden vaikutusta päivittäiseen toimintakykyyn erilaisten muisti- ja toimintakykymittareiden avulla.  Verikokeet, ekg ja pään MRI/TT-tutkimukset kuuluvat myös muistiselvittelyihin. Muistihoitaja huolehtii yhteistyössä lääkärin kanssa jatkotoimenpiteistä.

Jos olet huolissasi omasta tai läheisesi muistista, ota yhteyttä mahdollisimman pian.  Mitä varhaisemmassa vaiheessa muistiongelmiin puututaan, sitä parempia hoitotulokset ovat. Muistihoitajan tekemään alkukartoitukseen voi tulla ilman lähetettä tai lääkärin/hoitajan lähetteellä tai suosituksesta tai oman tai läheisen yhteydenoton perusteella.

Muistihoitaja toimii muistipoliklinikalla geriatrin työparina. Diagnosoinnista vastaa geriatri ja hänen vastaanotolle tullaan lääkärin lähetteellä. Geriatrin vastaanotot on keskitetty Haapajärvelle ja Pyhäjärvelle, muistihoitajat huolehtivat vastaanottotoiminnasta.

Vastaanotolla tai kotikäynnillä muistihoitaja arvioi asiakkaan terveydentilaa ja hoidon onnistumista sekä tekee muistitestejä, neuvoo ja opastaa. Antaa tukea ja apua sekä yksilöllistä ohjausta myös omaisille.

Muistihoitajan tavoittaa puhelimitse. Mikäli puheluun ei päästä vastaamaan, jätä viestin vastaajaan niin Sinulle soitetaan takaisin. Tai ota yhteyttä oman terveyskeskuksen/sairaalan kiireettömälle vastaanotolle.

 

Linkit

Muistiliitto jonka alta löytyvät muistisairaudet, aivot ja muisti, etuudet ja valtuudet, tuki ja palvelut

Muistiluotsi 

Muistipuisto - aivopähkinöitä purtavaksi. Välillä on hyvä rikkoa rutiineja ja antaa aivoille uudenlaista tekemistä, jotta ne säilyisivät toimintakykyisinä läpi elämän.

Kela

 

Terveyskylä

 

 

Selänteen muistihoitajat 

Haapajärvi ja Reisjärvi: puh. 044 445 6403, tavoitettavissa klo:8.00-9.00

Pyhäjärvi:  puh. 044 445 6636, tavoitettavissa klo:8.00-9.00

Muistikoordinaattori

Alueena koko Selänne, Heidi Vaaramaa puh. 040 180 8955