Olet tässä

Koronavastaanotto ja näytteenotto

Kaikki joilla on koronavirustartuntaan viittaavia oireita pääsevät koronatestiin. Koronavirustartuntaan viittaavia oireita ovat kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, hajuaistin tai makuaistin menetys tai ripuli tai vatsakipu ilman muuta ilmeistä syytä.

Samanlaisia oireita on myös tavallisessa flunssassa. Siksi pelkkien oireiden perusteella ei voi tietää, sairastaako normaalia flunssaa vai onko sinulla korona. On erittäin tärkeää käydä testissä heti, jos on sinulla lieviäkään oireita. Oireisena sinun pitää sairastaa kotona, vältä kontakteja muihin ihmisiin. Koronatesti on maksuton.

Jos epäilet koronavirustartuntaa, ota puhelimitse yhteyttä terveyskeskuksen hoidontarpeenarviointiin (arkisin klo 8-16) puh. 044 7700 701 tai ottamalla yhteyttä työterveyshuoltoosi. Selänteen näytteenottopaikat sijaitsevat terveyskeskusten yhteydessä Haapajärvellä, Pyhäjärvellä ja Reisjärvellä. 

Voit myös tehdä oirearvion Omaolo-palvelussa. Palautteessa saat ohjeet testiin hakeutumisesta ja tiedon siitä, kuinka kiireellisesti sinun kannattaa hakeutua hoitoon.

Korona­näyt­teenoton ja korona­vas­taan­ottojen osoitteet arkisin

 • Haapajärven näytteenotto: Hpj- ensiavun ovi, odota ulkona kunnes pyydetään sisään
  Männistönkatu 6, 85800 Haapajärvi
  Aika tulee varata etukäteen

 • Pyhäjärven näytteenotto: Pj- tk:n parkkipaikan puoleinen lisäovi, seuraa opasteita
  Toipilaspolku 1, 86800 Pyhäjärvi
  Aika tulee varata etukäteen

 • Reisjärven näytteenotto: Rj- tk:n takana oleva ovi, seuraa ohjeita
  Savikontie 1A, 85900 Reisjärvi
  Aika tulee varata etukäteen

Viikonloppuisin ja arkipyhinä näytteet otetaan Oulaskankaan sairaalassa:

Koronanäytteenottoon (OAS) voit varata ajan sähköisesti. Ajanvaraukseen pääset Nordlabin sivuilta: https://www.nordlab.fi Jos et pysty varaamaan näytteenottoaikaa sähköisesti, soita yhteispäivystyksen koronahoitajan numeroon 08 315 7575 hyvissä ajoin ennen lähtöäsi.

Testituloksesta ilmoittaminen

Tulokset pääsee katsomaan osoitteesta www.kanta.fi. Jos on sovittu että, vastaus ilmoitetaan asiakkaalle niin terveyskeskuksesta soitetaan asiakkaalle. Positiiviset vastaukset ilmoitetaan aina asiakkaalle ja saat samalla lisäohjeita.

Koronavirusta koskevat puh. 044 770 0701

Jos epäilet Koronavirus tartuntaa, tee oirearviokysely Omaolo-palvelussa

Virka-ajan ulkopuolella voi olla yhteydessä:

 • OYS:n ympärivuorokautisesti palvelevaan numeroon (call center) 08 315 2655 tai
 • Oulaskankaan terveysneuvontaan p. 08 315 7840
 • Reisjärviset voivat olla yhteydessä Soiten puhelinneuvontaan arkisin 06 8287499 klo 8-17, viikonloppuisin klo 8-16 tai päivystykseen 06 8264500
 • Hätätilanteessa soita 112