Ajankohtaista koronarokotuksista

THL suosittelee neljänsiä rokoteannoksia:

· 80 vuotta täyttäneille

· iäkkäiden hoivakodeissa asuville

· iäkkäille koti- tai omaishoidon piirissä oleville sekä muille iäkkäille, joiden terveys ja toimintakyky ovat vastaavasti heikentyneet, ja jotka eivät pärjää yksin kotona(tarvitsee apua hoivaan ja huolenpitoon)

· lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 70–79-vuotiaille. (THL: lääketieteelliset riskiryhmät).

 

Neljänsillä rokoteannoksilla pyritään ennen kaikkea ehkäisemään iäkkäiden sairaalahoitoa ja vähentämään koronaan liittyviä kuolemia. Neljättä annosta suositellaan kohderyhmiin kuuluville henkilöille, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään 3 kuukautta.

 

Koronataudin sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut ei tarvitse neljättä rokoteannosta, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta. Jos on saanut vain 2 rokotetta ja sairastanut taudin, rokote voidaan pistää 3kk:n kuluttua sairastetusta taudista.

· Lisäksi terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee uusia tehosteannoksia niille 12 vuotta täyttäneille, joiden immuunipuolustus on voimakkaasti heikentynyt. Uusi tehosteannos tarkoittaa viidettä koronarokoteannosta. (Voimakkaasti immuunipuutteisilla henkilöillä on joko synnynnäinen immuunipuutos, immuunivastetta heikentävä sairaus tai immuunivasteeseen vaikuttava lääkitys, joka merkittävästi heikentää vastetta rokotteelle). Jos on saanut 4 rokotetta ja sairastanut koronan, ei toistaiseksi tarvita viidettä rokotusta.

 

Suosittelemme varaamaan rokotusajan Ppky Selänteen verkkosivujen (https://www.selanne.net/koronarokotus-ajanvaraus) kautta. Rokotuksella voi käydä myös naapurikunnassa Ppky Selänteen alueella.

Puhelimella rokotusajan voi varata soittamalla tiistaisin kiireettömään ajanvaraukseen klo 9-11 välillä p. 044-7700702, kuuntelemalla viestin ja valitsemalla numero 2 koronarokotukset. Terveyskeskuksesta soitetaan asiakkaalle takaisin.

 

Voit hakea rokotuksen myös Walk-In ajoilla ilman ajanvarausta:

 

Haapajärvellä to 30.6 klo ajanvarauksella klo 12-14 ja ilman aikaa klo 14-16

                       to 7.7 klo 13.30-15.30 ajanvarauksella

 

Pyhäjärvellä  ke 29.6 klo 10-11 ajanvarauksella ja klo 11-14 ilman aikaa

                      ke 6.7 klo 13.30-14.30 ajanvarauksella ja klo 14.30-15.30 ilman aikaa

                      ke 13.7 klo 13-14 ajanvarauksella ja klo 14-15 ilman aikaa 

 Haapajärvellä kannattaa käyttää rakennustyömaan ja sulun vuoksi terapiayksikön ovea.

 

Reisjärvellä   to 7.7. klo 14-15.30 ajanvarauksella ja sama aika klo 14 -15.30 ilman aikaa