Olet tässä

Koronarokotus ajanvaraus

Rokotukseen voi tulla hakeutumalla ajanvarauksettomaan Walk in -rokotukseen tai ajanvarauksen kautta.

Kaikki 12 vuotta täyttäneet voivat hakea rokotuksen ilman ajanvarausta tai ajan varaamalla. Alla olevat ajat ovat walk-in aikoja sekä ajanvarauksen kautta varattavissa.

  Ajanvaraus Pyhäjärvi

  Ajanvaraus Haapajärvi

  Ajanvaraus Reisjärvi

  Ajan koronarokotukseen voi varata sähköisessä ajanvarauskalenterissa paikkakunnittain. Valitse oma paikkakuntasi ja aloita ajan varaaminen. Vapaana olevat rokotuspäivät vapaine aikoineen ovat nähtävillä. Kun tuot lapsen rokotukselle, varmistathan, että myös toinen huoltaja hyväksyy rokotuksen. Voit täyttää ja ottaa mukaan Selänteen nettisisuilla olevan rokotusluvan Huoltajan suostumus alaikäisen rokottamiseen.

  Voit varata ajan myös puhelimitse tiistaisin klo 9-11 puh. 044 770 0702, kuuntele ohje ja valitse numero kaksi (2), koronarokotukset, sinulle soitetaan takaisin.

  5-11 -vuotiaiden lasten rokottaminen

  Lasten rokotuksiin tulee varata ajan suoraan neuvoloista. Rokotukset annetaan neuvoloissa. Rokotus on vapaaehtoinen ja maksuton. 5-11-vuotiaat neuvola- ja alakouluikäiset lapset tulevat koronarokotukseen ensisijaisesti huoltajan kanssa. Huoltajat päättävät yhdessä lapsen rokottamisesta ja lapsen rokottamiselle tulee olla molempien huoltajien suostumus. Lapsen rokotuksessa mukana oleva huoltaja huolehtii siitä, että rokottamiselle on suostumus myös mahdolliselta toiselta huoltajalta. 

  Voit täyttää rokotusluvan Huoltajan suostumus alaikäisen rokottamiseen. Mikäli huoltaja on estynyt tulemasta paikalle, huoltajien allekirjoittama suostumuslomake on oltava lapsen mukana esim. jos isovanhemmat käyttävät rokotuksella.

  5–11-vuotiaille annettava koronarokote on BioNTech-Pfizerin Comirnaty, josta lapsille käytetään nimenomaan tälle ikäryhmälle tarkoitettua pienemmän annoksen sisältävää valmistetta. Tehosterokoteaika annetaan ensimmäisen rokotuksen yhteydessä. Tehoste annetaan noin kuuden viikon kuluttua.

  Ohjeita huoltajille rokotustilanteeseen varautumiseen:

  • valmistele lapsi rokotusta varten keskustellen lapsesi kanssa hänen ikänsä huomioivalla tavalla ajoissa jo kotona. Rokotuskohta on olkavarren yläosa tai pienen lapsen kohdalla reisilihas.
  • suosittelemme aikuisilla maskin käyttöä rokotustilaan tultaessa ja käsihygieniasta huolehtimista.
  • saapukaa rokotuspaikalle ajoissa niin, että ehdit riisua lapsesi päällysvaatteet ja ottaa lapsen Kela-kortin (henkilöllisyyden varmistaminen) esiin.
  • myös kouluikäisten kohdalla huoltajan mukana olo edellytetään - ellei läsnäolo ole mahdollista, lapsi tuo rokotukseen tullessaan molempien huoltajien allekirjoittaman suostumuslomakkeen.
  • rokotuksen jälkeen on syytä varautua odottamaan rokotuspaikalla noin 15 minuutin ajan.

  Lue lisää THL:n sivuilta koronarokotuksesta lapsille ja nuorille:

  5-11 -vuotiaiden lasten koronarokotukset

  Usein kysyttyä lasten ja nuorten koronarokotuksista

  Tietoa koronarokotuksesta 12–15-vuotiaalle nuorelle

  Tietoa 12–15-vuotiaan huoltajalle

  Rokotusvälit

  • 1. ja 2. rokotusten väli on minimissään 6 viikkoa.
  • 2. ja 3. rokotusten väli 60 vuotta täyttäneillä sekä aiemmin määritellyillä riskiryhmillä (riskiryhmä 1 ja riskiryhmä 2) 3-4 kuukautta. 
  • 18-60 vuotiaat, jotka eivät kuulu riskiryhmiin, voivat hakea 3. rokotteen 4-6 kuukauden kuluttua toisesta rokotteesta.
  • 4. rokotuksen saa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. 4. rokotuksen saavat: 18 vuotta täyttäneet lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluvat, 60 vuotta täyttäneet, hoivakodeissa asuvat iäkkäät ja voimakkaasti immuunipuutteiset henkilöt (12-vuotiaat ja sitä vanhemmat).

   

  • THL suosittelee tänä syksynä uutta korona tehosterokotetta kaikille 65 v. täyttäneille, 18 v. täyttäneille lääketieteellisiin riskiryhmiin kuuluville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille 12 v. täyttäneille. Tehosterokotuksen voi ottaa, kun edellisestä rokotuksesta tai taudin sairastamisesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Erona aiempaan on, että tehosteannoksen kohderyhmien osalta ei ole enää väliä, kuinka monta rokotetta henkilö on aiemmin saanut tai kuinka monta kertaa hän on mahdollisesti sairastanut koronan. Tehosteannos voidaan poikkeuksellisesti antaa myös muille 18 v. täyttäneille erityisistä syistä harkinnan ja riskinarvion perusteella, esim. hoitavan lääkärin suosituksesta, työkomennuksen tai matkan vuoksi.

  Rokotuspaikat

  Rokotteet annetaan pääsääntöisesti terveyskeskuksissa. Seuraa opasteita terveyskeskuksen ovissa. Maskin käyttö on välttämätöntä ja saavuthan paikalle, annettuna aikana. Rokotuksen jälkeinen seuranta-aika rokotuspaikalla on 15 minuuttia. Älä tule rokotukselle, mikäli sinulla on kuumetta. Koronarokotus on maksuton.

  Kannattaa tulla mahdollisimman tarkasti annettuna aikana, maksimissaan 2-3 min ennen aikaa, ruuhkan välttämiseksi. Pukeudu siten, että olkavarsi on helppo riisua rokotuksen yhteydessä.

  • Haapajärvellä kulku tk:n ajanvarauksen ovesta, lasten rokotus neuvolassa 
  • Pyhäjärvellä tk:n pääovesta, neuvolan tilat
  • Reisjärvellä neuvolanpään ovesta

   

  Alla olevista linkeistä löydät tietoa koronarokotteesta:

  Kysymyksiä ja vastauksia koronarokotteesta (THL)

  Kysymyksiä ja vastauksia koronarokotteesta (FIMEA)

  Koronarokotteet Suomessa (STM)

  Tietoa koronavirusrokotteesta (ECDC)

  Sähköisen ajanvarauksen kautta tehtyjen varauksien ajanmuutokset ja peruutukset voit tehdä sähköpostiin tulleen linkin kautta suoraan tai soittamalla tiistaisin klo:9-11 puh. 044 770 0702, kuuntele ohje ja valitse numero kaksi (2), koronarokotukset, sinulle soitetaan takaisin.

  Epäselvissä tilanteissa tai jos sinulla on kysyttävää, voit soittaa koronarokotus yhteyshenkilöille: puh. 040 1808464, 040 3587233.