Olet tässä

EU:n koronatodistus

Koronapandemian aikana käyttöön otettu koronapassi eli EU:n koronatodistus ja sen lukijasovellus poistuvat Suomessa käytöstä tapahtumissa ja ravintoloissa. Voimassa olevaa koronatodistusta voi vielä tarvita ulkomaanmatkoilla. Suomessa EU:n digitaalisen koronatodistuksen saa jatkossakin Omakanta-palvelusta tai asioimalla kotikunnan terveydenhuollossa. 

Vaikka EU:n koronatodistuksen käyttö Suomessa loppuu, sitä saatetaan edelleen tarvita matkustuskäytössä. Jos olet lähdössä ulkomaanmatkalle, tarkista vaatiiko kohdemaa matkustajilta koronatodistusta. Tarkista kohdemaan käytäntö: Re-open EU

Saat koronapassina käytettävän EU:n koronatodistuksen Omakannasta (www.kanta.fi):

  1. Kirjaudu Omakantaan kanta.fi-sivulta omalla tunnistusvälineelläsi kuten verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.
  2. Valitse vasemman reunan valikosta kohta ”Koronatodistus”. Löydät linkin todistusosioon myös Omakannan etusivulta.
  3. Hae todistusta painamalla linkkiä ”Avaa koronarokotustodistus (pdf)”. Jos sinulla on todistus, se avautuu uuteen välilehteen pdf-muodossa.
  4. Tallenna pdf-tiedosto omaan puhelimeesi. Näin todistus on sinulla valmiina, kun tarvitset sitä. Voit myös tulostaa todistuksen paperille.

Jos tarvitset apua pdf:n tallentamisessa tai näyttökuvan ottamisessa puhelimeen, kirjastojen digituki auttaa niin Haapajärvellä, Reisjärvellä, Pyhäjärvellä kuin Kärsämäelläkin. Jos tarvitset tulosteen koronatodistuksesta ja sinulla ei ole tulostinta, voit tulostaa todistuksen ilmaiseksi kirjastossa. 

Voit tarkistaa Omakannasta koronatodistuksesi tiedot. Jos todistus saadusta rokotteesta puuttuu Omakannasta, ota yhteyttä omaan kiireettömään ajanvaraukseen asian selvittämiseksi. 

Jos et voi käyttää Omakantaa, alaikäinen itse tai hänen huoltajansa eivät pääse Omakantaan katsomaan tietoja ja tulostamaan koronatodistusta, voi koronatodistuksen saada tulosteena terveydenhuollosta. Paperisen tulosteen Ppky Selänteen alueella saat soittamalla kiireettömään ajanvaraukseen puh. 044-7700702 arkisin klo:9-14 välisenä aikana tai Klinikin kautta. Pyydämme huomioimaan, että todistuksen käsittelyssä on noin 10 päivän viive ruuhkasta johtuen.

Lue lisää koronatodistuksesta THL:n sivuilta.