Selänne tiedottaa ajankohtaisista muutoksista terveyspalveluissa

Selänteen vastaanotoille suositellaan ensisijaisesti olemaan yhteydessä sähköisten terveyspalveluiden avulla. Selänteessä on käytössä Omaolo-palvelu, Klinik- palvelu sekä laboratorion ja koronarokotusten ajanvaraukset. Sähköiset palvelut löydät Selänteen nettisivuilta terveyspalveluista.

Sähköinen yhteydenotto kannattaa tehdä arkisin ennen klo:14, jolloin vastauksen saa saman päivän aikana. Klo:14 jälkeen jätettyihin yhteydenottoihin vastataan seuraavan arkipäivän aikana. Omaolon kautta tuleviin kiireellisiin yhteydenottoihin vastaamme 2 tunnin sisällä.

Selänteessä on käytössä seuraavia sähköisiä palveluita: 

  • Omaolo-palvelu: Voit arvioida yksittäistä oiretta tai terveysongelmaa. Saat vastaustesi perusteella ohjeet, miten sinun täytyy toimia. Valitse sopiva oirearvio oireesi mukaan listasta.
  • Laboratorio ajanvaraus
  • Koronarokotus ajanvaraus
  • Klinik -palvelu
  • VideoVisit etävastaanotto

Omakannasta (Kanta.fi) näet omat terveystietosi ja reseptit, voit pyytää reseptinuusimista sekä tallentaa elinluovutus ja hoitotahdon.

Takaisinsoittopalvelu on edelleen käytössä, mutta takaisinsoittoaikaa ei enää anneta, vaan takaisinsoittopyyntöihin vastataan saman arkipäivän aikana. Yksi takaisinsoittopyyntö riittää!

Omaolon terveystarkastus on käytössä kaikilla Selänteen alueen asukkailla. Voit tehdä terveystarkastuksen, kun haluat kattavan raportin terveydentilastasi. Näet miten henkinen hyvinvointisi ja elintapasi vaikuttavat arvioituun elinikääsi ja riskiisi sairastua. Terveystarkastus arvioi sairastumisriskejäsi sekä antaa sinulle arvion keskimääräisestä eliniän ennusteesta. Terveystarkastuksen ennusteet ovat tarkimmat 18-70-vuotiaille henkilöille, jotka eivät ole raskaana ja joilla ei ole todettu vakavaa sairautta, esimerkiksi sepelvaltimotautia tai syöpää. Kyselyn täyttämiseen on hyvä varata noin 10-15 minuuttia aikaa. Huomioi, että et voi toistaiseksi jättää lomakkeen täyttöä kesken vaan lomake tulee täyttää kerralla valmiiksi. Voit saada myös mahdollisuuden lähettää vastaukset ammattilaiselle ja ammattilainen on yhteydessä Omaolon kautta. Selänteen alueella vastaukset menevät sydän-/diabeteshoitajille.