Olet tässä

Ajankohtaista perhekeskuksessa

Perhekeskusverkostossa työskenteleville suunnatut kohtaamiset

Perhekeskus edistää ja varmistaa lasten ja perheiden hyvinvointia. Perhekeskuksen tehtävät ovat toimijoiden yhteisiä mutta painottuvat eri palveluissa ja ammattilaisilla eri tavoin. Perhekeskuksen toiminnan kehittäminen ja yhtenäistäminen on yksi valtakunnan ja maakunnan keskeisiä tavoitteita. Valtakunnallisesti toimii perhekeskusverkosto, jonka tavoitteena on perhekeskustoiminnan  yhteiskehittäminen. Verkosto on aloittanut toimintansa vuonna 2016. Maakunnallinen perhekeskusverkosto aloitti toimintansa maaliskuussa 2021, ja tavoitteena on Pohjois-Pohjanmaan perhekeskustoiminnan yhteiskehittäminen. Toukokuussa 2021 käynnistyy Ppky Selänteen ja kuntien Haapajärvi, Pyhäjärvi ja Reisjärvi yhteinen perhekeskusverkostotyöskentely.

Kutsumme mukaan kaikkia lasten, nuorten ja perheiden parissa toimivia ammattilaisia ja järjestöjen edustajia. 

Mikäli kiinnostut perhekeskustyöskentelystä, ota yhteyttä Minna Malila, minna.malila [at] selanne.net, puh. 040-1808992

 

 

 

Sinustako perhehoitaja?

Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen alueella alkaa syksyllä 2021 PRIDE -valmennus. PRIDE-valmennuksen tarkoituksena on antaa perheille mahdollisuus perehtyä perhehoitajan tehtävään, jotta valmennuksen jälkeen voi tehdä tietoisen päätöksen sekä halustaan että perheen kyvyistä ryhtyä perhehoitajaksi lapselle. PRIDE -valmennukseen etsitään erilaisia perheitä. PRIDE -valmennus koostuu 9 ryhmätapaamisesta, valmennuksen kesto noin 6 kuukautta. Valmennukseen haluavat tavataan ennen valmennuksen alkamista.

Mitä PRIDE-valmennus on? https://pesapuu.fi/toiminta/perhehoito/valmennus/

Perhekeskus

 

perhekeskustähti

 

 

 

 

 

 

Lisätietoa koulutuksesta PPKY Selänteen alueella:

sosiaalityöntekijä Anna Haapa-aho 040-6303 509 anna.haapa-aho [at] selanne.net, sosiaalityöntekijä Helena Tikkanen-Kainulainen 044-4457995 helena.tikkanen-kainulainen [at] selanne.net