Olet tässä

Ajankohtaista perhekeskuksessa

PYYDÄ APUA-nappi on otettu käyttöön Ppky Selänteen lapsiperheiden palveluissa. 

Pyydä apua - nappi on lapsiperheille suunnattu matalan kynnyksen sähköinen palvelukanava. Se on verkkopalvelussa oleva nappi, jota painamalla kuka tahansa voi pyytää apua tai palvelua, jättää yhteydenottopyynnön tai kysyä jotain. 

Pyydä apua - nappi esimerkki helposta lapsiperheiden sähköisestä palvelusta. Palvelu on käytössä aina ja kaikkialla eli se ei ole sidottu aikaan tai paikkaan eikä kysyjän tarvitse etsiä oikeaa henkilöä tai tahoa kysysymkselleen tai avunpyynnölleen. Palvelua voi käyttää helposti kuka tahansa. Napin kautta tulleisiin kyselyihin ja tiedusteluihin vastaavat Ppky Selänteen lapsiperheiden palveluiden henkilöstö. 

Huomioithan, että tämä lomake ei ole tarkoitettu akuuttien tai hätätilanteiden hoitoon. Näissä tilanteissa ota suoraan yhteys 112.

Vastaamme kysymykseesi tai avunpyyntöösi mahdollisimman nopeasti, mutta kuitenkin viimeistään 3 arkipäivän kuluessa.

 

Perhekeskusverkostossa työskenteleville suunnatut kohtaamiset

Perhekeskus edistää ja varmistaa lasten ja perheiden hyvinvointia. Perhekeskuksen tehtävät ovat toimijoiden yhteisiä mutta painottuvat eri palveluissa ja ammattilaisilla eri tavoin. Perhekeskuksen toiminnan kehittäminen ja yhtenäistäminen on yksi valtakunnan ja maakunnan keskeisiä tavoitteita. Valtakunnallisesti toimii perhekeskusverkosto, jonka tavoitteena on perhekeskustoiminnan  yhteiskehittäminen. Verkosto on aloittanut toimintansa vuonna 2016. Maakunnallinen perhekeskusverkosto aloitti toimintansa maaliskuussa 2021, ja tavoitteena on Pohjois-Pohjanmaan perhekeskustoiminnan yhteiskehittäminen. Toukokuussa 2021 käynnistyy Ppky Selänteen ja kuntien Haapajärvi, Pyhäjärvi ja Reisjärvi yhteinen perhekeskusverkostotyöskentely.

Kutsumme mukaan kaikkia lasten, nuorten ja perheiden parissa toimivia ammattilaisia ja järjestöjen edustajia. 

Mikäli kiinnostut perhekeskustyöskentelystä, ota yhteyttä Minna Malila, minna.malila [at] selanne.net, puh. 040-1808992

 

Sinustako perhehoitaja?

Peruspalvelukuntayhtymä Selänteen alueella alkaa syksyllä 2021 PRIDE -valmennus. PRIDE-valmennuksen tarkoituksena on antaa perheille mahdollisuus perehtyä perhehoitajan tehtävään, jotta valmennuksen jälkeen voi tehdä tietoisen päätöksen sekä halustaan että perheen kyvyistä ryhtyä perhehoitajaksi lapselle. PRIDE -valmennukseen etsitään erilaisia perheitä. PRIDE -valmennus koostuu 9 ryhmätapaamisesta, valmennuksen kesto noin 6 kuukautta. Valmennukseen haluavat tavataan ennen valmennuksen alkamista.

Mitä PRIDE-valmennus on? https://pesapuu.fi/toiminta/perhehoito/valmennus/

"Ihmeelliset vuodet" -vanhemmuusryhmä

Oletko huolissasi lapsesi kiukkuisuudesta, itsehillinnän puutteesta, uhmakkuudesta, riitelystä, sosiaalisten suhteiden vaikeudesta? Menetätkö malttisi lapsen kanssa? Onko arki raskasta ja ilo kateissa? 3-12-vuotiaiden lasten vanhempi ilmoittaudu mukaan vanhemmuusryhmään." 

Esite

Ihmeelliset vuodet vanhemmuusryhmän esite

 

 

 

Lapsiperheiden palvelu

Pyydä apua-lomakkeelle

 

 

 

 

 

Perhekeskus

 

perhekeskustähti

 

 

 

Sinustatko perhehoitaja, peruspalvelukuntayhtymä Selänteen alueella alkaa syksyllä 2021 valmennus. Lue lisää www.selanne.net

Lisätietoa koulutuksesta PPKY Selänteen alueella:

sosiaalityöntekijä Aila Laitinen 044-4456183 aila.laitinen [at] selanne.net, sosiaalityöntekijä Helena Tikkanen-Kainulainen 044-4457995 helena.tikkanen-kainulainen [at] selanne.net